Hesabım
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

YKS Hazırlık Tavsiye

01-04-2019 14:12
YKS Hazırlık Tavsiye
YKS duyunca herkes de oluşan duygu galiba ayndır. Korku, heyecan....vb
 
Şimdi herkes gibi heyecan yapmayın demek galiba klasik olur onun için bildiklerinizi geçelim ama bide bilinmeyenler var onları da geçmeyelim çünkü bunlar aslında çok küçük ama sizin için fayda sağlayacak.....
Bir üniversiteden mezun olmuş bir arkadaş ile az sohbet etmiştik bu sene bitirdi okulunu ve iş güç telaşı sardı başını az sohbet etme şansımız olmuştu.
Bu sohbette stres yaptıklarını ve nasıl geçirdiğinden bahsetmişti çok küçük ama etkili olduğunu söylemişti. Bunlar nedir ?
 
Kendinden bahsetti az şu şekilde,
 
       -Ben sınava 3. girişimde kazandım hocam sınavı ve bu süreçlerde çok şeyler oldu ders çalışmadık başka şeyler yaptık ama bizden neler de götüreceğini hiç düşünmemiştik şimdi durup geriye bakınca aslında üniversiteye çok geç gelmişim diye baktım onun yerine okulu uzatsam bana daha çok şeyler katacağını anladım. Çünkü o ortamda her şeyden bir parça yaşıyorsun ve yeni şeyler öğreniyorsun sana en büyük fayda sağlayacak bilgiler aslında  , bir sürü insanlarla tanışıyorsun farklı bir ortam, aktüaliteler, eğlenceler , geziler , yeni yerler daha çok şeyler şimdi saymaya başlarsak gün biter..
       -Hele bide hocam o üniversiteyi kazandın yazısını gördüğün zaman -ohhh diyor insan kendine sonunda oldu kazandım ama hiç bir zaman kazanamadım diye de üzülmedim çünkü umut her zaman olacak umut olmazsa bir şey olmaz ama sınavda heyecan yapmamayı ve kendine güvenmeyi seçtim kendime göre taktikler geliştirdim farklı yolları yaptım mesela en basit yapmakta zorlandığım konu yada dersleri sona bıraktım iyi olduğum yerden başladım ve zamandan yana kara geçmek için buda güzel oldu yani hocam stres yok kazanmak var.!
 
       Daha çok sohbetimiz oldu ama ben sadece bu kısmı direk olarak paylaşmak istedim şimdi ise size az kısa bir şekilde paylaşacağım aslında bunlar kolay ve yapılınca kendini rahat hissettiği şeyler olacak yani beyninizi kandırın sadece bu kadar kolay sınav dediğimiz şey aslında sorulardan oluşmakta ama biz bunu o kadar çok büyütüyoruz ki gözümüzde o kadar ki kendi kendimizi strese sokuyoruz sadece gerek yok bunlara diyeceğim ama çoğunuz -ya hocam öyle olmuyor ki diyeceksiniz - şimdi bide şöyle düşünün neler yapabilirim diye sakinlik en başta tabi ki ama bunu kendi kendinize yaparsınız. Sakinlik,Sakinlik....
                                       
                                  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ....İNSAN NE YAPARSA SADECE KENDİNE YAPAR.....

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     ---- B.D.----
  
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.